Salam semua, bizi sungguh beberapa hari ni... jiran depan rumah merangkap kawan baik melangsungkan perkahwinannya
pada 4 sept 2011 (hari ni)
pada 4 sept 2011 (hari ni)
Saya kena buat keja yang paling teruk sekali... orang lain tak reti... saya ja yang tau buat keja ni...... ~ehehehe~
Nak tau kena buat apa?
tak mau tau?
errrrr takpa takpa layan jugak lah noh............................
Saya kena
kena....
errrrr......
jadi AJK REBUS TELUR ekekekekke!!!
ok dak kja tu?
teruk gak woooo!!! berjam2 jugak nak settlekan JOB ni (".)
(> _ <)
Disebabkan saya dan terlibat secara langsung jadi saya nak share cara2 merebus telur supaya telur tu masak cukup2 dan tak pecah kulitnya (terlebih masaklah tu)
Korang jangan pandang enteng tau.... kna tau cara yang betul supaya telur tu selamat dimasak...
ok kita mulakan
Mula2 kna basuh sumua telur ........takut ada kulit telur ada taik ayam
Masukkan semua telur ke dalam periuk kukus
Rebus air sampai MENDIDIH (ni yg lama skit pasai api dia slow canget... hadoi)
Sambung lagi......
Rebus telur dalam anggaran masa 15-20 minit
itu mak dan si busyuk sama kena tunggu telur masak ~ adeh~
mak ketua saya jadi pekerja am ja ~ngeeeee |
taraaaaaaaaaaaaaaa!!! telur yg telah siap di rebus |
okeyyyhhh lepas selesai we all pass keja memasukkan telur
kedalam bunga telur kepada AJK lain plak
so keja kami selesai lebih kurang pukul 12.30 pm....
4 ulasan:
kalau pi tpt kawen tak dapat telur rasa tak puas hati.. TQ ajkkkk terlur rebus.. jasamu penting sekali
most welcome ekekek
huhuh..sekali sekala tolong merebus teloq.. :)
nana: layan......
Catat Ulasan